CASA IMOB este o companie care activează în domeniul imobiliar, acoperind ca arie județul Dâmbovița împreună cu municipiul Târgoviște și orașele: Găești, Moreni, Pucioasa, Fieni, Titu și Răcari.
Istoric & oportunităţi în municipiul Târgoviște
- Veche cetate de scaun, orașul Târgoviște este situat în partea central-sudică a României;
- Orașul a fost locuit încă din neolitic; au existat așezări în Târgoviște încă din sec. II-V d.Hr.;
- În sec. XII-XIV s-a format o așezare rurală din care s-a dezvoltat târgul medieval;
- În timpul domniei lui Mircea cel Bătrân Târgoviștea devine reședință și capitală a Țării Românești;
- În anul 1456 Vlad Țepeș urcă pe tron. El a construit la Târgoviște Turnul Chindiei și Biserica Armatei cu hramul actual ”Sfinții Voievozi Arhangheli Mihail și Gavriil”;
- Începând cu anul 1499 Voievodul Radu cel Mare reclădește biserica ”Sf. Nicolae din deal”, cunoscută azi ca Mănăstirea Dealu, care v-a fi terminată de urmașul său Vlad cel Tânăr.
- La Mănăstirea Dealu ia ființă prima tiparniță (tipografie) din Țara Românească în anul 1508 cu ajutorul ieromonahului Macarie. Aici se tipăresc primele cărți: Liturghierul, Octoihul și Tetraevanghelul. Tot aici în anul 1912 i-a ființă Liceul militar ”Nicolae Filipescu” unde a învățat și Regele Mihai I al României, dar și legionarul Corneliu Zelea Codreanu.
- În anul 1600 Mihai Viteazul reușește pentru prima dată în istorie Unirea celor trei principate românești – Țara Românească, Moldova și Transilvania, dar ulterior este ucis mișelește prin trădare, iar capul său se află înmormântat în Biserica Mănăstirii Dealu;
- În timpul lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714) , reședinta de vară a domnitorului s-a aflat la Târgoviște, iar cea de iarnă la București. După domnia sa, capitala de la Târgoviște se mută la București;
- În anul 1863 are loc iluminarea orașului Târgoviște, inaugurarea cursei de diligențe și apoi de cale ferată București-Târgoviște, inființarea primei întreprinderi industriale – Arsenalul Armatei, construirea rafinăriilor de petrol.
- Declarat municipiu in 1968, în prezent orașul Târgoviște are aproximativ 99.000 locuitori și este reședința județului Dâmbovița.
Printre personalitățile marcante ale vremii remarcăm:
*Diaconul Coresi (d. 1583), traducător și meșter tipograf.
*Ion Heliade Rădulescu (1802 - 1872), scriitor, filolog, politician
*Ioan Alexandru Brătescu-Voinești (1868 - 1946), scriitor
*Grigore Alexandrescu (1810 - 1885), poet
*Vasile Blendea (1895 - 1988), pictor, sculptor.
Târgoviște a fost locul execuției dictatorului Nicolae Ceaușescu precum și a soției sale, Elena Ceaușescu, în decembrie 1989.
Printre evenimentele anuale care se țin în orașul Târgoviște amintim: Festivalul național de romanțe “CRIZANTEMA DE AUR” în fiecare an în luna octombrie și Festivalul Artelor Spectacolului ”BABEL” desfășurat în perioada 2-11 iunie, Târgoviștea devenind o veritabilă capitală culturală.